Трамп розмірковує над військовою операцією в Сирії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп не виключає початку військової операції в Сирії на тлі ситуації, що склалася, пов'язаної із застосуванням хімічної зброї, і обговорює це питання з главою Пентагону.

Президент США Дональд Трамп не виключає початку військової операції в Сирії на тлі ситуації, що склалася, пов'язаної із застосуванням хімічної зброї, і обговорює це питання з главою Пентагону.

Про це повідомив у четвер центральний телеканал CNN з посиланням на обізнані джерела, передає «Слово і Діло».

«Президент Дональд Трамп сказав деяким членам Конгресу, що він розглядає варіант військових дій в Сирії у відповідь на хімічну атаку, що була здійснена цього тижня, а також визнає серйозність ситуації», - йдеться в повідомленні.

За словами джерела, президент поки не визначився щодо цього питання, але сказав, що обговорює варіанти з главою Пентагону. «Трамп покладається на думку Меттіса», - наводяться слова співрозмовника.

Хімічна зброя Путіна та атака в Сирії: режими-вбивці завжди тягнуться один до одногоПоліттехнолог прокоментував трагедію в сирійському місті Ідліб та пояснив, як Рада Безпеки ООН може викрити злочинців.

Оборонне відомство США в додатковому коментарі відзначило, що Пентагон вже давно розробив варіанти ударів по сирійським урядовим об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю. Зараз вони представлені на розгляд нинішньої адміністрації.

Як повідомлялося, напередодні Трамп заявив, що президент Сирії Башар Асад перейшов усі «червоні лінії», застосувавши хімічну зброю проти цивільних. У зв'язку з цим глава Білого дому зазначив, що це змінило його ставлення до ситуації в Сирії і ролі Асада в ній.

В результаті застосування хімічної зброї в населеному пункті Хан-Шейхун провінції Ідліб 4 квітня загинуло близько 100 мирних жителів, а також сотні постраждали.

Патологоанатомічна експертиза тіл трьох загиблих, доставлених в турецьку Адану з Ідліб, підтвердила факт застосування хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: