Фейгін про справу Сущенка: ілюзій не маю, але позитивні зрушення є

Читать на русском
Адвокат Марк Фейгін розповів, що може допомогти у звільненні українського журналіста Романа Сущенка.

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що резолюція ПАРЄ може вплинути на звільнення Романа Сущенка.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

«Я ілюзій не маю, я впевнений, що вони продовжать арешт. Скоріш за все, все залишиться як є, але тим не менш у позитивний бік зрушення вже є», – заявив адвокат.

При цьому він додав, що резолюція про напад на журналістів і свободу ЗМІ в Європі, днями ухвалена ПАРЄ, може суттєво вплинути на переговорний процес щодо звільнення Сущенка.

«Вона впливає на переговорний процес про звільнення Сущенко та повернення на батьківщину. Зараз ми не чіпаємо процесуальну форму, як це буде зроблено. Так чи інакше, міжнародний тиск підштовхує до цих переговорів», – вважає Фейгін.

Врятувати полоненого Сущенка: який сигнал дає Україні Кремль?Затримання українського журналіста стало черговим свідченням відвертого порушення Росією всіх норм міжнародного права. Та головне питання: як надалі Україна зможе захистити права своїх громадян та гарантувати безпеку під час відвідин РФ?

Додамо, 25 січня відбудеться розгляд клопотання про продовження терміну тримання під вартою Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України письмово підтвердило, що журналіст Роман Сущенко ніколи не був їхнім співробітником. Як відомо, у ФСБ стверджують, що Сущенко є полковником української розвідки, й звинувачують його в шпигунстві.

В експертному колі вважають, що для РФ важливо знайти тих, чиї особливості біографії відповідають вимогам, та завербувати їх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: