Бізнес і дострокові вибори: мотиви, електорат і шанси «партії для людей» олігарха Тарути

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Поява політичної партії Сергія Тарути навряд чи приурочена до звіту уряду. Активізація різного роду політичних проектів спостерігається ще з літа минулого року.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, оцінюючи анонсування Сергієм Тарутою створення нової ідеологічної та республіканської партії «Основа».

У даному конкретному випадку, зазначив він, важливо, що Тарута близький Донбасу.

«Тарута засновник однієї з найбільших донецьких фінансово-промислових груп, який, можливо, певним чином втратив позиції на рівні СКМ, проте все ще залишається в лідерах», - підкреслив експерт.

«Імовірно, політичний проект Тарути може бути націлений на залучення електоральних симпатій тих виборців, які, по-перше, не згодні з «Оппоблоком» (а їх достатня кількість) і, по-друге, це електорат, який не голосуватиме за партії Президента та Тимошенко. Якраз на цей електоральний сегмент орієнтований проект Тарути», - вважає політолог.

Як правило, наголосив Биков, політичні проекти з'являються в той момент, коли на горизонті виникає тінь виборів.

«Цьогоріч мала ймовірніст позачергових парламентських чи президентських виборів в Україні. А подібні нові політичні проекти орієнтовані саме на перевибори», - пояснює експерт, акцентуючи увагу на тому, що цього політичного року українці набудуть того самого досвіду, що й минулого.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута запевнив, що залишатиметься позафракційним депутатомСказано 15 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«У нас партії швидко запалюють, але вони так само швидко і згасають», - оцінив експерт подальші перспективи проекту.

Відзначимо, що раніше сам народний депутат Сергій Тарута обіцяв, що залишатиметься позафракційним.

«Слово і Діло» зафіксувало 34 обіцянки Тарути, більшість з яких нардеп провалив — 16. Рівень його відповідальності на сьогодні становить лише 35%. Усі обіцянки політика доступні за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: