Тарута: бюджет Донецької та Луганської областей розподіляється несправедливо

Читать на русском
Народний депутат-співавтор законопроекту про зміни до Держбюджету вимагає пропорційного розподілу бюджетних коштів у Донецькій і Луганській областях.
Сергій Тарута

Народний депутат Сергій Тарута, який є співавтором законопроекту про зміни до Державного бюджету України, що передбачають перерозподіл коштів на казначейських рахунках окупованих районів Донбасу на користь підконтрольної Києву частини регіону, вимагає прозорого розподілу цих грошей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політика.

«Тепер важлива прозора процедура. Я знаю, у скількох депутатів уже почалося слиновиділення щодо цих грошей. І розподіл між містами та районами йде не зовсім справедливо. Є «улюблені» райони та міста, є «неулюблені». Краматорськ ми «любимо», тому що ми там перебуваємо, а Маріуполь або інші міста ми «не любимо», – зазначив Тарута.

Японія виділила на Донбас і допомогу пораненим військовим більше $13 млнУкраїна за допомогою ООН та Червоного Хреста отримає на відновлення інфраструктури Донбасу та допомогу пораненим військовим 13,6 млн дол.

На його думку, одержувані областю кошти повинні бути спрямовані на відновлення інфраструктури прифронтових територій і пропорційно розподілятися між усіма районами та населеними пунктами.

«Потрібно розподілити ці кошти пропорційно, як це робилося в період моєї роботи в Донецькій ОДА. Не було ручного управління: прийшли гроші з Києва – і автоматично розподілилися згідно з коефіцієнтом», – підкреслив депутат.

Нагадаємо, закон про перенаправлення грошей із казначейських рахунків окупованих територій на підконтрольну ЗСУ територію був ухвалений Верховною Радою ще 2 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: