Названі попередні результати місцевих виборів у Фінляндії

Читать на русском
У Фінляндії продовжується підрахунок голосів виборців, що проголосували на муніципальних виборах. за попередніми даними лідирує Коаліційна партія.

У Фінляндії продовжується підрахунок голосів виборців, що проголосували на муніципальних виборах.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Наразі підраховано 97,3% голосів. Явка на виборах склала 58,8 %. Це менше, ніж очікувалося.

Президентські вибори у Франції: передвиборчі програми й політичні погляди«Слово і Діло» склало порівняльну інфографіку кандидатів у президенти Франції за їхніми політичними поглядами та програмами.

Найбільші партії зберегли свої колишні позиції в межах 0,2-0,8%. Помітні лише зростання на 3,7% у «зелених» і падіння 3,6% у антиіммігрантської партії «Справжні фінни».

Більше всіх голосів зібрали звичайні «важковаговики» фінського політикуму: Коаліційна партія - 20,6%, Соціал-демократична - 19,4%, «Центр» - 17,8%.

У «зелених» - 12,3%, у Союзу лівих сил - 8,8%, стільки ж у «Справжніх фіннів», у Шведської народної партії - 4,9%, у християнських демократів - 4,1%.

зазначимо, що у Фінляндії в неділю проходили вибори до органів місцевого самоврядування. В країні налічується 311 муніципалітетів, адміністративно-територіальних одиниць місцевого самоврядування. Члени муніципальних зборів обираються терміном на чотири роки. Нинішні парламентські партії на виборах представляють 96% кандидатів.

Раніше повідомлялось, що у Нідерландах відбулись парламентські вибори.

Нагадаємо в Угорщині парламент підтримав чинного президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: