Омелян обіцяє спостереження за ремонтом доріг в Україні в режимі онлайн

Читать на русском
Система Кост передбачатиме не лише моніторинг фактичних даних – замовлених робіт, проведених тендерів, використаних матеріалів, але і відеоспостереження за кожною ділянкою ремонтних робіт онлайн
ремонт доріг

Міністерство інфраструктури України спільно з владою Південної Кореї розробляє систему, яка дозволить в режимі онлайн спостерігати за кожною ділянкою ремонтних робіт на автошляхах України.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу у Львові в понеділок, 10 квітня, передає «Слово і Діло».

«Спільно з муніципалітетом Сеула розробляємо досконалішу систему «Кост», яка передбачатиме не лише моніторинг фактичних даних – замовлених робіт, проведених тендерів, використаних матеріалів, але і відеоспостереження за кожною ділянкою ремонтних робіт онлайн», - повідомив міністр.

За його словами, система «Кост» вже повноцінно працює, ще одну систему контролю за якістю дорожніх робіт - FIDIC - планують запустити в пілотному режимі в поточному році.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що повноцінний ремонт доріг в Україні розпочнеться 1 квітня. Також він повідомив, що гроші в сумі 15 мільярдів гривень на ремонт та будівництво доріг буде виділено за рахунок реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики в портфелі НБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: