Гройсман розповів, де візьме 15 мільярдів на дороги

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уточнив, що гроші можуть надійти вже за кілька тижнів після проведення аудиту документів, необхідних для здійснення репрофайлінга.
Гройсман і дороги

Гроші в сумі 15 мільярдів гривень на ремонт і будівництво доріг будуть виділені за рахунок реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики в портфелі НБУ.

Про це в п'ятницю, 7 квітня, під час години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

Він уточнив, що гроші можуть надійти вже через кілька тижнів після проведення аудиту документів, необхідних для здійснення репрофайлінга.

«Попередньо домовлено, що банки підуть на таку реструктуризацію. Зараз ми в процесі. Ми також вже маємо перевиконання по митницях, це дозволить залучити близько 5 мільярдів гривень на рік», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що всього на українські дороги в цьому році може бути виділено близько 35 млрд грн: 15 млрд вже закладено в бюджеті, 15 млрд очікується за результатами репрофайлінга, а ще 5 млрд надійде з митниць. У той же час прем'єр відзначив, що стурбований питанням процесу репрофайлінга, адже Національний банк відстає за термінами його виконання.

«Я вже звернувся в Нацбанк, є відповідне доручення Міністерства фінансів - почати процес репрофайлінга і залучення цих ресурсів для будівництва та реконструкції доріг», - зазначив Глава Уряду.

Він підкреслив, що це питання є принциповим для Уряду, Президента і Парламенту.

«Зараз питання за Нацбанком, знайти механізми реалізації. Ми будемо наполягати на тому, щоб добитися цього рішення. Я переконаний, що в цьому році ми цього досягнемо», - вважає прем'єр-міністр.

Сказав і не зробив: нардеп Ревега провалив обіцянку допомогти з ремонтом дороги в КняжикахНародний депутат Олександр Ревега не зміг посприяти ремонту дороги в селі Княжики Житомирської області.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк, в свою чергу додав, що його міністерство вже погодило умови репрофайлінга.

«Зараз документи знаходяться в Національному банку, аналізує їх зовнішній аудит НБУ. Я думаю, що цей процес повинен бути завершений протягом одного-двох тижнів, після цього ми зможемо ініціювати трансакцію», - прокоментував Данилюк.

Зазначимо, раніше Гройсман заявив, що повноцінний ремонт доріг в Україні почнеться з 1 квітня. Також він уточнив, що гроші в уряду є.

У свою чергу влада Києва збирається цього року провести ремонт 300 кілометрів автомобільних доріг столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: