Порошенко вручив батькам загиблого в АТО оперного співака «Зірку Героя»

Читать на русском
Василь Сліпак нагороджений посмертно за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.
Батьки Василя Сліпака

Президент України Петро Порошенко вручив батькам Героя України, учасника АТО, відомого оперного співака Василя Сліпака «Зірку Героя».

Про це повідомляє прес-служба Президента України, передає «Слово і Діло».

«Коли Україна і український народ складаються з таких патріотів як Василь Ярославович - ми непереможні», - сказав президент у ході зустрічі з батьками Сліпака Надією Василівною та Ярославом Володимировичем.

Василь Сліпак нагороджений посмертно за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

На переконання глави держави, унікальність подвигу Сліпака не тільки в його мужності і відданості рідній землі, але і в тому, що заради захисту України він покинув комфортне життя відомого співака в Парижі і пішов добровольцем захищати країну. Порошенко висловив переконання, що героїчний характер Василя сформувався саме завдяки патріотичному вихованню сім'ї.

«Позивний вашого сина був «Міф». Сьогодні цей позивний і ім'я вашого сина знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього», - зазначив президент.

Батько Героя Сліпак подякував президенту за високу державне відміну сина.

«Ми Вас щиро дякуємо, що ви пам'ятаєте про нашого сина... Якщо ми разом - ми непереможні», - сказав він.

Як повідомлялося, Сліпак був солістом в Паризькій національній опері. 19 років пропрацював у французьких оперних театрах, співав у паризьких «Гран-Опера», «Атеней», Опера Бастилія, оперних театрах міст Массі і Сен-Етьєн, а також в «Амфітеатрі 3000» Ліона. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції Гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.

З червня 2015 року Сліпак перебував зоні АТО на Донбасі. Спочатку надавав волонтерську допомогу, потім приєднався до 7-го батальйону ДУК «Правий сектор». 29 червня загинув від кулі снайпера поблизу селища Луганське Бахмутського району Донецької області.

30 червня 2016 року Порошенко посмертно нагородив Сліпака орденом «За мужність» I ступеня, а 20 лютого 2017 року присвоїв йому звання Героя України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: