Вечір українського боксу у США: результати поєдинків «Українських отаманів»

Читать на русском
У ніч проти неділі в передмісті Вашингтона відбувся вечір боксу за участю відразу трьох українських боксерів, олімпійських чемпіонів Василя Ломаченка, Олександра Усика і бронзового призера Олімпіади в Лондоні Олександра Гвоздика.

Василь Ломаченко, Олександр Усик та Олександр Гвоздик здобули впевнені перемоги у своїх боях, які відбулися в ніч проти неділі в передмісті Вашингтона на арені MGM National Harbor.

Головною подією вечора був бій у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) за участю Василя Ломаченка, який від початку розглядався як фаворит поєдинку, повідомляє «Слово і Діло».

Суперником Ломаченка став американець Джейсон Соса, котрий заради бою з титулованим українцем навіть відмовився від пояса WBA. Втім, на перемогу Соси букмекери спочатку приймали ставки лише 8 до 1. Бій тривав 9 раундів, після яких американець не зміг продовжити поєдинок через пошкодження ока. На початку 6 раунду українець пожартував над суперником, зобразивши тореадора.

Для Ломаченка, як він сам раніше зізнавався, сьогоднішній поєдинок був шансом показати себе американській аудиторії, продемонструвавши видовищний бокс. У перспективі боксер планує перейти до важчої вагової категорії (легка вага – до 61,2 кг).

Американські канали воюють за право транслювати бій Кличко-ДжошуаЗа право трансляції бою Володимира Кличка з британцем Ентоні Джошуа, який відбудеться 29 квітня в Лондоні, розгорнулася серйозна боротьба між американськими телеканалами Showtime та HBO.

Проти Олександра Усика, який нещодавно пішов від знаменитого тренера Алі Башира й почав займатися під керівництвом Анатолія Ломаченка, в ринг вийшов іще один представник США – Майкл Хантер. Шанси на те, що американець зможе відібрати в українця титул чемпіона WBO у важкій вазі (до 91 кг), були невеликі: на його перемогу ставили всього 11 до 1.

Українець переміг за очками: судді віддали йому за результатами поєдинку 117 балів, у той час, як його суперникові – 110.

Єдиним боєм вечора, перед початком якого український боксер не вважався однозначним фаворитом, став поєдинок у категорії до 79,4 кг Олександра Гвоздика проти кубинця з американським паспортом Юніекі Гонсалеса. Але, як виявилося, вболівальники непереможного українця даремно сумнівалися в його можливостях: бронзовий призер Олімпіади в Лондоні без проблем розібрався із суперником, нокаутувавши його в 3 раунді. У кар'єрі кубинця це перше дострокова поразка.

Як повідомлялося раніше, Василь Ломаченко та Володимир Кличко увійшли до десятки найбільш високооплачуваних боксерів світу. Крім того, відомий американський промоутер Боб Арум назвав Ломаченка найкращим боксером століття і «потенційною легендою» світу спорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: