Ситуація в АТО: 18 обстрілів протягом дня

Читать на русском
Російсько-терористичні підрозділи продовжують провокаційні обстріли українських військ.З початку доби ворог 18 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України.
У мітингах беруть участь близько 20 тисяч осіб

З початку доби бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО станом на 18.00, передає «Слово і Діло».

Поблизу Маріуполя за захисникам Водяного противник бив з мінометів калібру 120 мм, гранатометів і стрілецької зброї. З протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь по опорних пунктах у районі Мар'їнки. З озброєння БМП – по захисникам Новогригорівка. Морських піхотинців під Гнутовым ворог обстрілював з гранатометів, а зі стрілецької зброї – в районі Широкіно.

ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості обстрілів на ДонбасіСпостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ констатують, що з 1 квітня зменшилася на 20% кількість обстрілів на Донбасі.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82мм, озброєння БТР ворог стріляв по захисникам Верхньоторецької. З гранатометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь по позиціях під Авдіївка. З гранатометів різних систем обстрілював захисників Кам'янки і Зайцевого, а з великокаліберних кулеметів – позиції поблизу Пісків. Ворожі снайпери активізувалися під Троїцьким, Зайцевим і Пісками.

«Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці строго дотримували режим «Тиші і вогонь у відповідь не відкривали», – повідомили в штабі.

Раніше в ООН повідомили, що понад 200 тисяч дітей Донбасу потребують психосоціальної допомоги.

Нагадаємо, протягом минулої доби було поранено 5 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: