Сбербанк РФ офіційно заявив про вихід з українського ринку

Читать на русском
Довгострокові негативні тенденції в економічному житті України змусили Сбербанк Росії таки попрощатися з українським ринком.
Сбербанк йде

Сбербанк Росії заявив про своє рішення піти з українського ринку, пославшись на «довгострокові негативні тенденції в економічному житті України».

Про це йдеться в заяві на сайті Сбербанку, передає «Слово і Діло».

«Події останнього місяця - введення санкцій РНБО, а також агресивні і наполегливі дії з боку «Національного корпусу» активізували переговорний процес з покупцем активу Сбербанку в Україні. Сбербанк відкрито заявив про свою готовність коректно вийти з українського ринку, при цьому максимально захищаючи інтереси українських клієнтів і співробітників», - йдеться в тексті.

Нагадаємо, що 27 березня Сбербанк оголосив про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ «Ощадбанк» (Україна) консорціуму іноземних інвесторів.

«Ми сподіваємося, що процес переходу активу Сбербанку в Україні консорціуму нових власників пройде відповідно до чинного законодавства України та в рамках міжнародного права», - наголошується в заяві.

Також у тексті заяви сказано: «Після підписання Україною меморандуму з МВФ і прийняття Сбербанком рішення про добровільний вихід з ринку, будь-які подальші агресивні дії щодо ПАТ «Сбербанк» банк розцінює як умисне нанесення шкоди інтересам українських клієнтів і державі Україна».

Раніше в різних містах України періодично проходили протести проти діяльності на території нашої країни Сбербанку РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: