У Києві активісти замурували вхід до російського Сбербанку – фото

Читать на русском

На вулиці Володимирській в Києві активісти заклали цеглою вхід в один з офісів Сбербанку Росії й вимагають позбавити його ліцензії.

На вулиці Володимирській в Києві активісти заклали цеглою вхід в один з офісів Сберанку Росії й вимагають позбавити його ліцензії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Активісти вимагали позбавити російський банк ліцензії, їм ніхто не перешкоджав. На місці були присутні лише декілька працівників приватної охоронної компанії.

Акція пройшла в рамках кампанії, активісти якої виступають проти роботи в Україні банків РФ: ВТБ Банку, Сбербанку Росії та «Промінвестбанку.

Гройсман обіцяє швидке рішення щодо Сбербанку РФ і паспортів «ДНР/ЛНР»За його словами, зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи так це насправді, і якщо так, то і Нацбанк, і РНБО, і Президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію.

Своєю чергою, в Нацбанку України заявили, що повноваженнями щодо обмеження присутності російського капіталу в країні володіє тільки Верховна Рада та РНБО.

Нагадаємо, Сбербанк із 7 березня почав обслуговувати громадян за «паспортами» самопроголошених «Донецької і Луганської народних республік». У відповідь НБУ ініціював запровадження санкцій проти російського Сбербанку.

Незабаром російський банк оприлюднив заяву, в якій спростував інформацію щодо обслуговування осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних Україні територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: