В Одесі активісти замурували вхід до Альфа-банку

Читать на русском
В Одесі активісти під час патріотичного рейду відзначили відділення Сбербанку й Альфа-банку наклейками: Це банк країни-агресора.
Альфа-банк

В Одесі активісти місцевого «Автомайдану» та інших організацій влаштували патріотичний рейд відділеннями Сбербанку та Альфа-банку.

Про це повідомляє кореспондент «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Зокрема, активісти замурували за допомогою пінобетонних блоків вхід до відділення «Альфа-банку» на розі вул. Пушкінської та Малої Арнаутської, а також залишили перед входом в банк пляшку з «коктейлем Молотова».

Крім того, ще одне відділення Альфа-банку і три відділення Сбербанку за маршрутом рейду активісти заклеїли наклейками з написом «Це банк країни-агресора. Він фінансує окупантів. Цей банк не буде працювати в українській Одесі».

Наразі акція триває.

Відзначимо, раніше Сбербанк Росії повідомив про продаж 100% акцій української «дочки» латвійським і білоруським інвесторам і закриття угоди вже в першому півріччі 2017 року. Також українське відділення Сбербанку Росії після продажу буде перейменовано і отримає нову назву - Norvik bankа.

Сбербанк Росії в Україні: експерт про закриття банку, девальвацію та відключення РФ від SWIFTГолова Комітету економістів України пояснив, чому Україна має не просто запровадити санкції, а заборонити діяльність Сбербанку Росії в Україні.

Українське ПАТ «Сбербанк» (раніше - ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії», до цього - банк НРБ) засновано в 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії. За даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд грн) він посідав шосте місце серед 93 банків, що діяли в країні.

Альфа-Банк (Україна) (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. У ABH Holding входять також Альфа-Банк в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і в Великобританії. Власниками ABH Holdings SA є уродженець Львова Михайло Фрідман (36,47%) і уродженець Києва Герман Хан (23,27%), що є зараз громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен - 13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають у Москві) і The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів Альфа-Банк займав 10-е місце (38,954 млрд грн) серед 93 чинних фінустанов.

Всього в Україні діє 25 банків-учасників іноземних банківських груп. Серед них п'ять банків з капіталом російських державних банківських груп (БМ Банк, ВТБ Банк, Промінвестбанк, Сбербанк і ВіЕс Банк) та 13 банків, що входять в міжнародні групи, які, в тому числі, надають роздрібні банківські послуги на території РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: