На київських газових АЗС вишикувалися довгі черги

Читать на русском
Київські водії скаржаться в соцмережах, що на газових АЗС утворилися величезні черги по 10-15 авто.
Черги на газових заправках

Київські водії скаржаться в соцмережах, що на газових заправках міста в черзі збираються по 10, а то і по 15 автомобілів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «UBR.ua».

Нафтотрейдери намагаються законодавчо захистити свої інтереси. «Це пов'язано з масовим демонтажем газових заправок і обмеженням імпорту зжиженого газу з боку Росії», - зазначив директор ДК «УкрАвтономГаз» Андрій Дорофєєв.

У свою чергу заступник директора «Консалтингової групи А-95» Артем Куюн повідомив, що хоч автомобілів на газових заправках і стало більше, але такі черги спостерігаються далеко не по всьому місту, а тільки на конкретних АЗС, де і без цього великий попит, а особливо, в п'ятницю ввечері.

«Позносили нелегальні газові модулі і водії переключилися на офіційні заправки. Думаю, за тиждень-два адаптуємося », - зазначив Куюн.

За словами Андрія Дорофєєва, ажіотаж триватиме, як мінімум, всі вихідні.

«У понеділок в столиці ціна буде мінімум 12.50 грн/л по Києву. Зараз оптова ціна 11,05 грн/л по Києву. Мережі продадуть залишки за старою вартістю і в понеділок піднімуть ціни, а може вже і завтра з такою великою реалізацією газу», - зауважив Дорофєєв.

Нагадаємо, що у КМДА назвали суму коштів, недоотриманих через нелегальні газові заправки.

Також, у КМДА пообіцяли знести всі нелегальні газові заправки до кінця квітня.

Ще 15 червня 2016 року Кличко пообіцяв демонтувати незаконно встановлені газові заправки. Як бачимо, зараз мер перебуває в процесі виконання своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: