На добудову Подільсько-Воскресенського моста Києву треба 350 млн євро

Читать на русском
Віталій Кличко на зустрічі з німецькою делегацією заявив про домовленість найближчим роки спільними зусиллями вартий Подільсько-Воскресенський міст.
Подільсько-Воскресенський міст

6 квітня 2017 року мер Києва Віталій Кличко разом з міністром транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Олександром Добріндтом і державним секретарем міністерства Райнером Бімбі оглянули Подільсько-Воскресенський мостовий перехід у Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Я дуже радий, що німецька урядова делегація сьогодні тут. Вони приїхали на один день до Києва, щоб обговорити варіанти втілення проекту добудови Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Це означає, що є великий інтерес до цього проекту, - зазначив Кличко. - У нас є настрій втілити цей проект і ми використовуємо всі можливості для того, щоб спільними зусиллями в найближчі роки цей міст добудувати і ввести в експлуатацію », - підкреслив Кличко.

Міські легенди України. Київ: метро на ТроєщинуУ кожного великого міста є своя печальна легенда: проект чи обіцянка, реалізувати які не вдається роками. У Києві це проект будівництва метро на Троєщину, над яким самі кияни вже навіть втомилися жартувати.

Зазначимо, що представник німецької урядової делегації повідомив, що за їхніми підрахунками на добудову Подільсько-Воскресенського мосту потрібно виділити 350 млн євро.

Нагадаємо, що згідно з обіцянкам мера, фінансування на добудову Подільсько-Воскресенського моста мало бути знайдено ще до вересня 2014 року. Але Кличко не зміг тоді втілити в життя свої слова.

Ще пізніше, у липні 2016 року мер запевнив, що Подільсько-Воскресенський міст буде запущений, однак на це потрібні значні інвестиції. За умови належного фінансування на його добудову потрібно приблизно 3 роки. Про конкретні терміни відкриття мосту мер на той час не повідомив.

За новою інформацією, відкрити Подільський міст Кличко зобов'язався в 2019 році, подивимося, чи виконає чиновник свою обіцянку на цей раз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: