Кличко зобов'язався відкрити Подільський міст у 2019 році

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський міст і запустити автомобільне сполучення ним у 2019 році.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський міст і запустити автомобільне сполучення ним у 2019 році.

Про це повідомляє прес-служба мера, передає «Слово і Діло».

«Мешканцям Троєщини багато років обіцяють, що Подільсько-Воскресенський міст добудують і запустять метро на Троєщину. Цей міст можна назвати «золотим», адже на його будівництво виділяли величезні кошти, проте він усе ще недобудований. І я поставив для себе завдання – через 3 роки відкрити цей міст», – повідомив Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський містСказано 18 липня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Мер нагадав, що німецькі інвестори виділили 200 тисяч євро на фінансову й технічну експертизу мосту.

«За кілька днів я їду у відрядження до Німеччини, де з інвесторами буде прийматися рішення про виділення коштів на добудову Подільсько-Воскресенського мосту. І в мене є всі підстави говорити, що ми з німецькими інвесторами дійдемо згоди й нарешті почнемо добудову мосту. Моє завдання – в 2019 році відкрити автомобільне сполучення через міст. Наступний крок після цього – запуск метро на Троєщину», – сказав Кличко.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро має розвантажити перевантажений Московський міст. Крім того, ним пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність мосту – трохи більше половини. Роботи на об'єкті майже не проводяться з 2011 року, коли впав плавучий кран «Захарій».

Зазначимо, що столичні забудовники заборгували міському бюджету не менш ніж 2 млрд грн внесків пайової участі, які не платять через недосконалу систему нарахування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: