«Сбербанк Росії» таки згортає бізнес в Україні

Читать на русском
Сбербанк Росії повідомив про продаж 100% акцій української дочки латвійським і білоруським інвесторам і закриття угоди вже в першому півріччі 2017 року.

«Сбербанк Росії» повідомив про продаж 100% акцій української «дочки» латвійським і білоруським інвесторам і закриття угоди вже в першому півріччі 2017 року.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Консорціум інвесторів отримує 100% акцій ПАТ Сбербанк (Україна), яке є дочірнім банком ПАТ Сбербанк. До консорціуму увійдуть Norvik Bank (Латвія) і білоруська приватна компанія», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відповідний юридично зобов'язуючий договір був підписаний 27 березня.

«Закриття угоди очікується в першому півріччі 2017 роки після отримання схвалень угоди фінансовими і антимонопольними регуляторами відповідних юрисдикцій, включаючи Латвію та Україну», - відзначили в організації.

Гройсман обіцяє швидке рішення щодо Сбербанку РФ і паспортів «ДНР/ЛНР»За його словами, зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи так це насправді, і якщо так, то і Нацбанк, і РНБО, і Президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію.
  У «Сбербанку Росії» підкреслили, що українська «дочка» не має необхідних коштів для виконання зобов'язань перед приватними і корпоративними клієнтами, також висловили надію, що рішення щодо продажу дочірньої організації сприятиме розблокуванню його офісів в Україні і відновлення нормальної роботи банку.

Напередодні НБУ оголосив про санкції проти банків з Росії. Пізніше регулятор звернувся з проханням до силових відомств захистити російські банки в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: