«Укравтодор» передає місцеві дороги в управління регіональній владі

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян: в облдержадміністрації вже направлені відповідні проекти нормативно-правових актів для узгодження переліку доріг, що підлягають передачі на місця.

Восени 2017 року «Укравтодор» передасть частину доріг місцевих значень на баланс облдержадміністрацій, в рамках децентралізації управління дорожнього господарства.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«З осені цього року ми плануємо впровадити перші пілотні кейси в областях з передачі доріг в місцеве управління», - повідомив міністр на засіданні Ради регіонального розвитку сьогодні.

Омелян зазначив, що в рамках прийнятих в минулому році законів про створення дорожнього державного фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг країни, а також про передачу доріг місцевого значення в управління місцевій владі, з 2018 року в Україні близько 120 тис. км доріг перейдуть на баланс місцевих органів, тоді як в управлінні держави, на балансі Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»), залишиться не більше 50 тис. км доріг.

Облдержадміністрації отримають 35% від наповнення дорожнього фонду, який запрацює з 2018 року.

«Ми очікуємо цю цифру приблизно в 15 млрд. грн, які будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію доріг місцевого значення», - підкреслив міністр.

В облдержадміністрації вже направлені відповідні проекти нормативно-правових актів для узгодження переліку доріг, що підлягають передачі на місця.

Раніше Омелян заявляв що із запланованих Бюджетом коштів на ремонт доріг піде лише половина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: