Від завтра на кордонах ЄС зміняться правила ідентифікації та оформлення

Читать на русском
Нововведення щодо правил ідентифікації та прикордонного оформлення, з використанням відповідних баз даних, безпосередньо громадян України не стосуються.
Нові правила ЕС на кордоні

Вже завтра, 7 квітня, на зовнішніх кордонах Європейського Союзу будуть діяти нові правила ідентифікації та прикордонного оформлення, з використанням відповідних баз даних, проте нововведення не торкнуться безпосередньо громадян України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

«Ці нововведення набувають чинності на підставі Розпорядження Європейського парламенту та Ради ЄС 2017/458 від 15 березня 2017 року і не стосуються безпосередньо громадян України», - наголошується в повідомленні.

Зокрема, йдеться про те, що зараз громадяни країн ЄС на підставі законодавства Євросоюзу користуються правом вільного пересування, здійснюваного на основі мінімального прикордонного оформлення.

ЄС видав українцям рекордну кількість шенгенських мультивізПротягом 2016 року країни, що входять в шенгенську зону, встановили рекорд видачі мультивіз для громадян України.

Після набуття чинності вищезгаданого розпорядження, ці особи при в'їзді та виїзді з території країн-членів ЄС, будуть систематично проходити контроль на зовнішніх кордонах з подальшим внесенням інформації до бази даних, що не робилося до моменту ухвалення розпорядження.

Європейські правоохоронці зазначають, що завдання, які входять до їхніх обов'язків, не впливають на прикордонний рух у пунктах пропуску на кордоні з Україною.

Відзначимо, раніше Європейське агентство прикордонної служби берегової охорони ухвалило рішення про створення прикордонної групи швидкого реагування для захисту кордонів ЄС, загальною чисельністю 1500 осіб (Frontex).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: