Українці зможуть перевіряти достовірність паспорта онлайн

Читать на русском
Аваков повідомив, що новий сервіс дає можливість безкоштовно та швидко перевіряти наявність паспорта громадянина України в базах МВС.
Паспорт громадянина України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що з 6 квітня 2017 року буде запущено новий онлайн-сервіс для перевірки недійсних, викрадених або втрачених документів, що посвідчують особу.

Про це Аваков написав у своєму Фейсбуці, повідомляє «Слово і Діло».

За словами міністра, старі паспорти-книжечки мають недостатній захист, в той час, перехід на нові ІD-посвідчення може затягнутися на декілька років. Тому, запроваджений сервіс дає можливість безкоштовно та швидко перевірити наявність паспорта громадянина України в базах даних МВС та МГС.

Завдяки новому сервісу можливо перевірити, крім паспорта, також й інші документи, котрі можуть бути використані в махінаціях:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;
  • дозвіл на постійне проживання;
  • посвідчення біженця;
  • посвідчення особи, котра потребує додаткового захисту;
  • проїзний квиток особи, котрій надано додатковий захист;
  • проїзний документ дитини.

Ідентифікація буде проводитися за серією та номером документу.

Нагадаємо, Державна міграційна служба видала українцям 3 мільйони біометричних паспортів. Українці масово позбуваються паспортів старого зразка.

В Верховній Раді більш ніж 100 народних обранців мають на руках паспорти інших держав.

Слід зазначити, що Аваков ще 9 січня 2015 року заявив, що 18 січня до Парламенту буде внесено законопроект, який дозволить спростити процедуру видачі біометричних паспортів. Але ця обіцянка так і не була виконана до вказаного строку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: