У Путіна злякались, що в Сербії почнеться український Майдан

Читать на русском
Кремль порівняв масові протести, що відбуваються зараз в Белграді та інших містах Сербії, з українським Майданом.
Протести в Сербії

Російське пропагандистське агентство ТАСС знайшло спільні риси між сербськими масовими протестами та Революцією Гідності в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Російське видання зазначає, що вже на третій день мітингів агітаційні плакати «Вибори вкрадені!», «Вучич – не наш президент» змінилися більш радикальними і чіткими вимогами: «Геть диктатуру!». На протестах також можна почути схоже з українським гасло: «Хто не скаче, той – Вучич!».

Також стало відомо, що в середу в адміністративному центрі Воєводини молодь вийшла на вулиці з плакатами «Стоп диктатурі» і «Вимагаємо відставки», а також висунула конкретні ультимативні вимоги. Перша з них – змінити членів Республіканської виборчої комісії, друга – змінити членів Регулюючого органу електронних засобів масової інформації, третя – відставка голови Скупщини (парламенту) Сербії Маї Гойковіч і остання – зміна керівництва національної телерадіокомпанії Сербії РТС.

У російському ТАСС відзначили, що протестувальників трохи налякали дощ і похолодання. А після цього згадали про погодні умови в часи українського Майдану, коли люди виходили на вулицю навіть у 30-градусний мороз. І «заспокоїли» російських читачів, що в Сербії на даний момент ситуація не настільки гостра.

Нагадаємо, що президентом Сербії було обрано близького друга Володимира Путіна - Олександра Вучіча.

Колишнього президента Сербії і Чорногорії Светозара Маровича засудили до майже трьох років ув'язнення за корупційні злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: