Тисячі білорусів знову протестували проти «податку на дармоїдство»

Читать на русском
У Білорусі знову відбулися акції протесту, спрямовані на скасування так званого «податку на дармоїдство», ухваленого нещодавно президентом Лукашенко.

У Білорусі знову відбулися акції протесту, спрямовані на скасування так званого «податку на дармоїдство», ухваленого нещодавно президентом Лукашенко.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Понад тисяча протестуючих пройшли центральними вулицями білоруського Бреста і перекрили рух на головній магістралі міста.

Протестуючі скандували «Баста!», «Лукашенко, йди!», «Не хочемо платити злодіям, паразитам і ментам». «Немає зарплати - є податок, депутата гаманець. Справжній дармоїд - той, хто вигадав декрет».

Частина учасників несанкціонованої акції - біля 150 чоловік - погодилися пройти в будівлю місцевої адміністрації на зустріч з мером міста Олександром Рогачуком.

Автомобілісти підтримували учасників ходи вітальними сигналами. Міліція не втручалася в ходу несанкціонованої акції протесту.

Поточна акція в Бресті - третя і найбільш численна. У попередніх протестних пікетах брали участь 100 і 300 осіб.

Акції протесту проти декрету президента Білорусі Олександра Лукашенка «Про попередження соціального утриманства» проходять майже місяць в столиці і містах країни, збираючи все більше учасників.

Раніше в Мінську дві тисячі людей також мітингували проти «податку на дармоїдів».

Як повідомлялося, влада Білорусі закрила в'їзд в країну 1 мільйону 700 тисячам осіб, 300 тисяч з них - українці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: