Герасимов пояснив, які кроки мають передувати виборам на Донбасі

Читать на русском
Організації виборів на окупованих територіях має передувати розв’язання безпекових та гуманітарних питань, вважає представник Президента у ВР.
Артур Герасимов

Перед тим, як проводити вибори на окупованих нині територіях Донецької та Луганської областей, потрібно, перш за все, вирішити безпекові та гуманітарні питання.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповів народний депутат від фракції БПП, представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов.

Коментуючи власну обіцянку про те, що жодних виборів на окупованих територіях не відбудеться, поки там перебуває російська армія, а державний кордон із Росією не контролюється, він зазначив, що це стандартні вимоги ОБСЄ.

«Давайте повернемося до Мінських угод. Там записана дуже проста фраза: що вибори мають відбутися за стандартами ОБСЄ. Вони чітко передбачають, що, якщо присутні терористичні війська чи іноземна армія, ці вибори, за стандартами ОБСЄ, відбутися не можуть. Тому армія іноземна буде виведена, і це також вчора (19 жовтня – Ред.) обговорювалося як одна з ключових позицій», – зазначив він, підводячи підсумки зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Берліні.

Нардеп підкреслив, що поки що про дату виборів на окупованих територіях сходу України не йдеться, оскільки першочерговим завданням є гарантування безпеки та розв’язання гуманітарних питань.

«На вчорашній зустрічі «нормандської четвірки» про дату виборів жодної мови не було. Відносно перекриття кордону: для чого дорожня карта потрібна? Для того, щоб якнайшвидше цей кордон технічно був перекритий і також патрулями ОБСЄ і поліцейською місією ОБСЄ... І останнє. Вчора дуже чітко було сказано: безпекові і гуманітарні питання – по-перше, і тільки після того – речі, які стосуються виборі», – наголосив Герасимов.

Герасимов прокомментировал свое обещание относительно выборов на ДонбассеSlovoiDilo

Як відомо, 20 жовтня, після завершення зустрічі в Берліні, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив, що Путін погодився на розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: