Штаб АТО: 54 обстріли за добу, п'ятеро військових поранені

Читать на русском
За минулу добу російсько-терористичні сили продовжили нарощувати кількість обстрілів, п'ятеро українських військовослужбовців отримали поранення.
фото: Держприкордонслужба

За минулу добу російсько-терористичні сили продовжили нарощувати кількість обстрілів, п'ятеро українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Незважаючи на усі домовленості, російсько-терористичні підрозділи режиму «Тиші» не дотримуються. За минулу добу зафіксовано 54 обстріли позицій Збройних Сил України. П’ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення», – йдеться у зведенні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 4 квітняСитуація на сході країни за станом на 00:00 4 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Найгарячіше вчора було поблизу Маріуполя. Тут, з мінометів калібру 82 мм, ворог накривав вогнем захисників Красногорівки та Широкиного. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах в районі Павлополя та Водяного. Позиції під Мар’їнкою обстрілював з гранатометів, а в бік морських піхотинців у Гнутовому відкривав вогонь з кулеметів. З озброєння БМП противник гатив по позиціях морпіхів в районі Водяного та Широкиного. Поблизу Новотроїцького активно діяв ворожий снайпер.

Крім того вчора, під Мар’їнкою, відбулось бойове зіткнення з ДРГ противника. Сталось це, коли група бойовиків намагалась наблизитись до наших позицій. Прихований рух противника було виявлено. Командир бригади, враховуючи пряму загрозу життю і здоров'ю підлеглих, прийняв рішення на застосування зброї після чого противник відійшов.

На донецькому напрямку, з мінометів калібру 82мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по захисниках Авдіївки. З гранатометів – по опорних пунктах поблизу Луганського, Опитного, Пісків та Невельського. З великокаліберних кулеметів противник відкривав вогонь у бік наших воїнів під Кам’янкою, Опитним, Верхньоторецьким, Шахтою Бутівка та Пісками. В районах Опитного та Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На луганському напрямку, зафіксовано найменшу кількість обстрілів. Тут, зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї відкривав вогонь у бік наших позицій в районі населеного пункту Лобачеве.

Штаб АТО: 54 обстрела за сутки, пятеро военных раненыSlovoiDilo

Нагадаємо, після зіткнення з ДРГ «ДНР» наші бійці провели дорозвідку ділянки бойового зіткнення, і знайшли тіло бойовика зі зброєю і боєприпасами. Убитий був без документів.

Президент Петро Порошенко заявив, що введений на Донбасі з 1 квітня режим припинення вогню не дотримувався російською стороною жодного дня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: