НАЗК перевіряє е-декларації топ-чиновників в «ручному режимі»

Читать на русском
Заступник голови НАЗК Руслан Радецький розповів про труднощі і перешкоди у перевірці е-декларацій.
Руслан Радецький

Національне агентство з питань запобігання корупції поки проводить повну перевірку електронних декларацій 83 топ-чиновників, у тому числі вищих посадових осіб держави.

Про це у своєму Facebook написав заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляє «Слово і Діло».

«Труднощі і перешкоди у перевірках е-декларацій існують. Однак, ніхто рук не опускає, намагаємося прорватися через ці штучні перешкоди і рухатися далі. Сьогодні фактично в бойових умовах департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя проводить, шкода, що в «ручному режимі», 83 повні перевірки декларацій, в тому числі вищих посадових осіб держави», - написав Радецький.

Він поінформував, що з початку року проведено близько 3 тисяч перевірок декларацій в рамках спеціальної перевірки кандидатів, які претендують на обіймання посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

«Кожен тиждень починається від 200 до 300 таких перевірок», - зазначив заступник голови НАЗК.

Труднощі декларування в Україні: головні провали НАЗКПолітолог оцінив діяльність НАЗК та пояснив, які прогалини в роботі органу призвели до дискредитації структури

Радецький також повідомив, що до Національного антикорупційного бюро України передано 10 матеріалів, складено та направлено до суду 25 протоколів про адміністративне правопорушення.

Як відомо, повна перевірка електронних декларацій триває 60 днів і починається наступного дня після ухвалення на засіданні НАЗК рішення про її проведення.

Кабінет міністрів розробив законопроект про внесення змін до закону «Про запобігання корупції» в частині роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зазначимо, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак у середу, 5 квітня, виступить у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: