Червоний Хрест вимагає розблокувати процес обміну полоненими

Читать на русском
Процес обміну українців, яких незаконно утримують на окупованих територіях, необхідно розблокувати якнайшвидше, заявив президент Міжнародного Червоного Хреста Петер Маурер.

Процес обміну українців, яких незаконно утримують на окупованих територіях, необхідно розблокувати якнайшвидше, заявив президент Міжнародного Червоного Хреста Петер Маурер.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Очільник Червоного Хреста зазначив, що сторони конфлікту мають удосконалити механізм обміну заручниками, а Україні потрібно розробити єдиний механізм обміну людей, які затримані в результаті збройного конфлікту.

Звільнення полонених: хто з політиків працює, а хто – лише обіцяєВ контексті останніх заяв про перспективи звільнення незаконно утримуваних на Донбасі та в Росії заручників «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто з політиків обіцяв родинам полонених повернути їхніх рідних додому.

За його словами, потрібно створити дорожню карту щодо вирішення цієї ситуації, оскільки проблема полягає саме в процесі обміну даними між сторонами. На думку Маурера, необхідно дотримуватися законодавчих норм, які можуть вступати в протиріччя.

Він також додав, що поки невідомо, скільки людей перебуває в незаконному утриманні на окупованих територіях.

«Багато людей пропали безвісти в результаті збройного конфлікту на сході України, але ніхто не знає їх точну кількість. Можливо, їх від 1000 до 2000. Пошук відповідей на запитання та підтримка сімей таких осіб є одним із пріоритетних завдань», – зазначив президент Червоного Хреста.

Нагадаємо, Міжнародний комітет Червоного Хреста веде переговори по обидва боки лінії зіткнення щодо розширення своєї місії на Донбасі.

За даними уповноваженого Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірини Геращенко, в полоні у бойовиків перебувають 109 українців. При цьому бойовики підтверджують 47, безвісти зниклими вважаються 485 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: