МВФ знову натякає Україні на підвищення пенсійного віку

Читать на русском
Україна повинна прискорити проведення пенсійної реформи, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

Україна повинна прискорити проведення пенсійної реформи, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

Про це йдеться в повідомленні фонду, розісланому за підсумками завершення третього перегляду програми співпраці з Україною, пише «Слово і Діло».

Рада директорів МВФ сьогодні завершила третій перегляд економічної програми України в рамках розширеного фінансування.

Завершення цього огляду дозволяє виділити 734,05 млн СПЗ (близько 1 млрд доларів). Таким чином, загальний обсяг виділених коштів Україні збільшиться до 8,38 мільярда доларів з 2015 року.

Після ухвалення рішення перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон повідомив, що українська економіка демонструє ознаки відновлення.

Співпраця з МВФ: як Фонд урізає підтримку УкраїниПісля чергової відмови Міжнародного валютного фонду розглядати питання надання траншу Україні уряду варто замислитися про причини такої поведінки кредиторів.

«Зростання економіки повертається, інфляція знижується, а міжнародні резерви подвоїлися. Цей прогрес багато в чому забезпечений рішучими діями влади, включаючи розумну макроекономічну політику», - зазначив він.

У той же час для досягнення більш швидкого і стійкого зростання, необхідного для підвищення доходів потрібно прискорити структурні реформи для покращення бізнес-середовища та залучення інвестицій.

«Необхідно почати з приватизації і створення ринку сільськогосподарських земель», - повідомив представник МВФ.

Він також зазначив, що не дивлячись на великі бюджетні коригування, державний борг залишається високим.

«Україна не може дозволити собі зволікати з всеосяжною пенсійною реформою, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку. Необхідні також постійні зусилля для поліпшення управління доходами і просування реформи державного управління», - вважають в МВФ.

Раніше Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення щодо виділення Україні четвертого траншу в розмірі 1 млрд доларів.

Нагадаємо, Гройсман назвав умову для істотного підвищення пенсій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: