Порошенко: російська сторона жодного дня не дотримувалася режиму припинення вогню

Читать на русском
Президент Петро Порошенко на прес-конференції в Ризі зазначив, що Росія не дотримується режиму тиші з 1 квітня жодного дня.
Порошенко в Ризі

Президент України Петро Порошенко заявив, що режим припинення вогню, запроваджений на Донбасі з 1 квітня, не дотримувався російською стороною жодного дня.

Про це він сказав у вівторок, 4 квітня, на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Латвії Раймондом Вейонісом у Ризі, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Сьогодні мені доповіли начальник Генштабу і Міністр оборони, що жодного дня режим припинення вогню російською стороною не дотримувався», - заявив Глава держави.

Порошенко також зазначив: «Я вдячний нашим європейським партнерам, що в разі, якщо Росія не продемонструє свою готовність припинити вогонь, свою готовність ввести пакет безпеки, наші партнери готові продемонструвати продовження санкцій проти Російської Федерації».

Нагадаємо, 29 березня 2017 року в Мінську в ході засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня.

За минулу добу, 3 квітня, російсько-терористичні сили обстріляли українські позиції 48 разів, двоє українських солдатів загинули, п'ятеро отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: