Карта АТО: ситуація на сході України на 4 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 4 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи про режим припинення вогню, за минулу добу російсько-окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. За минулу добу п’ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Двоє українських воїнів загинули.

Напрямки:

Епіцентром вогневого протистояння став вчора маріупольський напрямок. З мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог обстрілював захисників Березового. Морських піхотинців в районі Гнутового і Водяного накривав вогнем з БМП. Гранатомети різних систем противник застосовував для ураження наших позицій під Богданівкою і Чермаликом, а з великокаліберних кулеметів обстрілював захисників Широкиного і Красногоровки. В районі Гнутового активізувалися ворожі снайпери.

На донецькому напрямку гаряче було поблизу Авдіївки і Шахти Бутівка, де російсько-терористичні підрозділи обстріляли наші опорні пункти з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї противник вів вогонь районі Пісків. По захисниках Верхньоторецького ворог бив з гранатометів, а по українським військовослужбовцям поблизу Кам'янки – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку опорні пункти в районі Кримського ворог обстріляв з міномета калібру 120 мм.

Щоб знизити вогневу активність супротивника, українські військові відкривали вогонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: