Експерти назвали АЗС, на яких водіям краще не заправлятися

Читать на русском
Відхилення від норм державних стандартів знайшли на чотирьох українських мережах автозаправних станцій.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів виявила відхилення від державних стандартів бензину на деяких українських мережах автозаправних станцій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За даними Держслужби, проби бензину А-92 на АЗС мереж «24 Плюс», «БРСМ-Нафта» та Marshal не відповідають державних стандартам України. Також у результаті перевірки проб бензину А-95 на АЗС мереж «Оріон» і «БРСМ-Нафта» виявили відхилення від норм.

За словами голови Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимира Лапи, триває розрахунок суми штрафів відповідним мережам АЗС. Згідно із законодавством, сума штрафів має складати 300% від вартості одержаної для реалізації партії палива. Він повідомив, що всього інспекторами служби було перевірено 16 мереж АЗС.

Крім того, Лапа розповів, що всього в рамках перевірки було відібрано 31 зразок палива на АЗС. З них 15 відповідають нормам, у 10 виявили відхилення, ще 6 – проходять перевірку.

Нагадаємо, 22 січня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення взяти на пробу бензин усіх автозаправних станцій Києва та області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: