Порошенко обговорив із Меркель і Олландом порушення «режиму тиші» на Донбасі

Читать на русском
Лідери України, Німеччини і Франції обговорили телефоном агресію на Донбасі, яка не припиняється, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 квітня.
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд у понеділок, 3 квітня, провели телефонну розмову, обговоривши «режим тиші» на донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Порошенко засудив агресію, яка триває з боку Росії, і продовження її військовими, а також російськими бойовиками обстрілів, зокрема, із застосуванням важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 квітня», - сказано в повідомленні.

Сторони наголосили на необхідності дотримання режиму припинення вогню.

При цьому, Президент України наголосив на важливості звільнення всіх заручників, які перебувають на окупованому Донбасі і в Росії.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

«Лідери України, Німеччини і Франції підтвердили важливість подальшої роботи в напрямку імплементації Мінських домовленостей», - додали у прес-службі.

Нагадаємо, 29 березня всі сторони Мінського процесу підтвердили готовність повністю , напередодні Великодня та поминальних днів.

Проте, проросійські українських позицій: за минулу добу, 2 квітня, зафіксовано 32 обстріли, один український солдат поранений.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: