Проросійські бойовики збільшили кількість обстрілів сил АТО, є загиблі

Читать на русском
За минулу добу російсько-терористичні сили обстріляли українські позиції 48 разів, двоє українських солдатів загинули, п'ятеро отримали поранення.
фото: uapress.info

За минулу добу російсько-терористичні сили обстріляли українські позиції 48 разів, двоє українських солдатів загинули, п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Ситуація в районі проведення АТО загострюється, кількість провокаційних обстрілів наших позицій – збільшується. Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи щодо режиму припинення вогню, за минулу добу російсько-окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. П'ятеро військовослужбовців ЗСУ отримали поранення. Двоє українських воїнів загинули», – йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 3 квітняСитуація на сході країни за станом на 00:00 3 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Найважча ситуація була вчора на маріупольському напрямі. З мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог обстрілював захисників Березової. Морських піхотинців в районі Гнутового і Водяного накривав вогнем з БМП. Гранатомети різних систем противник застосовував для ураження наших позицій під Богданівкою і Чермаликом, а з великокаліберних кулеметів обстрілював захисників Широкиного і Красногоровки. В районі Гнутового активізувалися ворожі снайпери.

На донецькому напрямку гаряче було поблизу Авдіївки і Шахти Бутівка, де російсько-терористичні підрозділи обстріляли наші опорні пункти з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї противник вів вогонь районі Пісків. По захисниках Верхньоторецького ворог бив з гранатометів, а по українським військовослужбовцям поблизу Кам'янки – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку опорні пункти в районі Кримського ворог обстріляв з міномета калібру 120 мм.

Щоб погасити вогневу активність противника, сили АТО відкривали вогонь.

Нагадаємо, 3 квітня один український боєць загинув в результаті обстрілу наших позицій біля шахти Бутівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: