Вибухи в Пітері: за свій режим росіяни платять кров’ю не лише на кордонах «імперії»

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт
Віктор Таранполітичний експерт

З одного боку, це досить цинічна версія, проте вибух в Петербурзі, цілком ймовірно, може бути вигідний Кремлю. Для цього є певні передумови.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«По-перше, РФ потрібно збити потенційну хвилю протестів серед молоді в місті як найбільш схильної до цього верстви. По-друге, показати Заходу, що Росія разом зі світом у боротьбі проти тероризму. По-третє, спростувати можливі звинувачення у підтримці подібних актів у Європі. Дуже часто їх виконавці мали російське походження», - оцінює інцидент аналітик.

Щодо версії терористичного нападу, то, на його погляд, вона має право на існування, проте на рівні статистичної похибки.

«Шкода загиблих та їхніх родичів. Однак реальність така, що у росіян режим, за який вони платять кров'ю не тільки у конфліктах на кордонах «імперії», але й терактами всередині країни, організованими самим режимом. Що тут скажеш? Спосіб виживання! І полягає він у необхідності доказів ворожості щодо Росії. І ця ворожість наразі показала себе в теракті», - переконаний аналітик.

Політичні довгожителі: з владою їх розлучить тільки смертьСписок політичних довгожителів, які до останнього тримаються при владі, поки піти не змусить здоров'я, революція або смерть.

Політолог також вважає, що вибухи в Петербурзькому метро — черговий доказ, що президент РФ розмовляє з росіянами виключно мовою страху та терору.

«Але цей стиль ФСБ не зможе рятувати Путіна вічно», - підкреслює Таран в соцмережі.

Як відомо, сьогодні у метрополітені Санкт-Петербурга прогримів вибух. За попередньою інформацією, постраждало як мінімум 30 чоловік, з них 8 отримали поранення.

Нагадаємо, вчора до центру Москви стягнули бійців ОМОНу та Росгвардії, щоб ніби-то запобігти запланованим протестним акціям. Минулого тижня по всій РФ пройшла хвиля протестів проти корупційних схем Дмитра Медведєва, організована опозиціонером Олексієм Навальним.

Детальніше про авторитарних та незмінних глав різних держав світу в матеріалі «Політичні довгожителі. З владою їх розлучить тільки смерть».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: