Політичні довгожителі: з владою їх розлучить тільки смерть

Читать на русском

В Росії наближаються президентські вибори, але тамтешні політтехнологи просто не бачать сенсу їх проводити.

Навіщо підбирати штучних кандидатів на пост президента, коли й без них зрозуміло, кому дістанеться перемога, - вважають в адміністрації Путіна. Тому, готуючись до 11 березня 2018 року, а саме на цю дату призначено вибори, обрали найпростіший шлях: провести «референдум довіри народному обранцю». Якщо неофіційно – в Росії проведуть референдум «імені Путіна».

Лідером Російської Федерації Путін став ще в 1999 році. З 2008-го до 2012-го він зробив перерву. Тоді країну очолював Медведєв, хоча всі розуміли, під чиїм чуйним керівництвом виконувалася владна діяльність.

Незабаром ВВП повернувся на посаду президента і, схоже, нескоро її залишить. Він належить до тих політиків, які отриману владу триматуть до останнього. Доки критичний стан здоров'я або смерть не знімуть із «трону». Іноді ще революція змушує звільнити керівну посаду, однак Путіна це навряд чи стосується.

«Слово і Діло» підготувало інфографіку на тему політичних довгожителів. Як бачимо, останні рідко віддають владне кермо з власної волі. Зверніть увагу, що з 15 наведених країн, Куба та Лівія – чи не єдині, де народ навіть не має права голосу для обрання лідера.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало найвідоміших «голих королів», які втратили владу в результаті революції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: