Мітинг у Москві: в центр стягують ОМОН, Росгвардію, почалися перші затримання

Читать на русском
Поліція встановила огорожі в центрі Москви, на Манежній площі та біля Історичного музею. Такі заходи прийняті у відповідь на чутки про підготовку неузгодженої акції.

Манежну площу в центрі Москви перекрили металевими загородженнями. Поліція встановила огорожі в центрі міста, на Манежній площі та біля Історичного музею. Такі заходи були прийняті у відповідь на чутки про підготовку неузгодженої акції.

Про це у себе в твіттері написав блогер Ілля Варламов, передає «Слово і Діло».

«Загородження з'явилися на Красній площі. У центр міста стягнули бійців ОМОН і Росгвардії», - повідомив блогер.

Журналіст радіостанції «Ехо Москви» Володимир Варфоломєєв в своєму інстаграм написав, що при вході на Червону площу поставили металошукачі.

За попередніми даними, затримано трьох осіб. Один із затриманих назвався учнем 11 класу, який вийшов «висловити політичний протест».

Раніше було затримано чоловіка, який виступив з промовою про необхідність врегулювати всі конфлікти в світі. Ще одного затриманого взяли, коли той ходив по площі з російським прапорем в руках.

Мітинги в Росії й розправа Кремля над Навальним: експерт про протести та їхні наслідкиДиректор Центру політичних досліджень розповів, чим може обернутися для Росії мітинг у Москві.

Слідчий комітет Росії 1 квітня завів кримінальну справу про заклики до масових заворушень. Поліція і прокуратура попередили про незаконність акції 2 квітня. Заявок на її проведення в московську мерію не надходило.

Нагадаємо, тиждень тому в РФ відбулися акції проти прем'єр-міністра РФ, організатором яких був опозиціонер Олексій Навальний. У Москві було затримано більше тисячі осіб. Сам Навальний, також заарештований на 15 діб.

В експертному колі відзначають, що протести - найбільший страх російської влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: