Під час вибуху в метро Петербурга загинули дев'ять людей, більше 20 поранено

Читать на русском
У консульства України в Петербурзі поки немає інформації про постраждалих українців під час вибуху в метро.
Вибух в метро

Дев'ять людей загинули і понад двадцять постраждали внаслідок вибуху в метро в Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на Національний антитерористичний комітет (НАК) Росії, пише «Слово і Діло».

«За попередніми даними внаслідок вибуху в Санкт-Петербурзькому метро загинули 9 осіб, отримали поранення, в тому числі тяжкі, більше 20 осіб», - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в інформаційному центрі, всім постраждалим надається необхідна допомога.

Як заявив консул Генконсульства України в Санкт-Петербурзі Віктор Лавриненко, консульство України в Санкт-Петербурзі має в своєму розпорядженні всі ресурси, щоб надати допомогу постраждалим громадянам, проте наразі не має інформації, чи є українці серед загиблих і постраждалих внаслідок вибуху в метро.

«Зараз є певні розрізнені повідомлення, повідомляється про 10 загиблих і десь 50 постраждалих. Ми зараз намагаємося з'ясувати про наявність серед них громадян України. Поки що жодної інформації немає ... Ведуться широкомасштабні роботи, тому ми чекаємо якоїсь інформації», - сказав Лавриненко в ефірі телеканалу «112.Україна».

За його словами, консульство є на оперативному зв'язку зі штабом МНС РФ, «куди стікається вся інформація», і якщо така інформація з'явиться, «ми повідомимо про це МЗС України і будемо намагатися встановити зв'язок з рідними постраждалих». При цьому Лавриненко висловив надію, що «все буде нормально» і українців серед загиблих і постраждалих під час вибуху в метро не виявиться.

Він підкреслив, що «у консульства є всі ресурси, щоб надати допомогу постраждалим громадянам».

Лавриненко також розповів, що евакуація постраждалих з метрополітену все ще триває, оскільки вибух стався на перегоні між станціями, постраждали досі розвозять по лікарнях, задіяні вертольоти.

Нагадаємо, сьогодні, 3 квітня, в вагоні петербурзького метрополітену стався вибух невстановленого предмета.

Раніше, 22 березня, внаслідок двох терористичних атак біля будівлі парламенту в Лондоні чотири людини загинули, 20 постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: