У Москві на «прогулянці опозиції» затримано близько 60 учасників

Читать на русском
У центрі Москви під час несанкціонованої акції протесту опозиції були затримані 59 її учасників.

У центрі Москви під час несанкціонованої акції протесту опозиції були затримані 59 її учасників.

Про це повідомили в прес-службі МВС Росії, пише «Слово і Діло».

Серед них - активісти, які брали участь в протестних гуляннях на Манежній площі і на Тверській вулиці, а також учасники пікетів біля будівлі ГУВС на Петрівці.

Як говориться в повідомленні, у відділи поліції до затриманих приїхали слідчі, які допитують їх у справі про заклики до масових безладів, заведеним 31 березня.

Акцію не підтримав жоден з відомих опозиційних політиків, а засновник руху «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський назвав її в своєму Twitter «явною провокацією влади без ясних організаторів і вимог».

Мітинги в Москві та Мінську: як довго ще протримається ілюзорна стабільність на страху?Політичний експерт провів паралелі та розповів про наслідки протестних акцій у Мінську та Москві.

Раніше в «Новой газете» з'явилася замітка «Навальний - Муратову: Я не маю відношення до акції 2 квітня в центрі Москви». Однак прес-секретар Олексія Навального Кіра Ярмиш заявила, що опозиціонер, всупереч заяві головного редактора «Нової газети» Дмитра Муратова, ніяк не прокоментував акцію 2 квітня.

«Навальний з великим подивом дізнався про його «позицію» стосовно 2 квітня, опубліковану в ЗМІ. Це вигадка. Ніяких інтерв'ю на цю тему він не давав», - написала в своєму Twitter прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш.

За її словами, Навальний «нічого не знає про акцію», і «комунікація з ним ускладнена».

Нагадаємо, тиждень тому в РФ відбулися акції проти прем'єр-міністра, організатором яких був опозиціонер Олексій Навальний. У Москві було затримано понад тисячу осіб. Сам Навальний, також заарештований на 15 діб.

В експертному колі відзначають, що протести - найбільший страх російської влади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: