У Москві затримали всіх співробітників фонду Навального

Читать на русском
Поліція затримала всіх співробітників Фонду боротьби з корупцією, заснованого опозиціонером Олексієм Навальним.
Фото: Reuters

У Москві поліція затримала до з'ясування обставин усіх співробітників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Про це повідомив сам політик у своєму мікроблозі в Twitter, інформує «Слово і Діло».

«Всі працівники фонду боротьби з корупцією затримані. Це – найкраща оцінка їхньої роботи. ФБК не дає спокійного життя злодіям», – зазначив Навальний.

Як повідомив соратник російського опозиціонера Леонід Волков, правоохоронці затримали членів Фонду через те, що ті не погодили онлайн-трансляцію подій у центрі Москви.

День Волі у Мінську: масове затримання людей, більшість стримів припинені25 березня у Мінську силовики заблокували місце проведення акції Дня Волі. У центрі столиці перекрито рух громадського транспорту, йдуть превентивні затримання.

«Майор Шаруха запитує: «а ваша трансляція була узгоджена? а в ній точно не було незаконних закликів?». Поїдемо зараз в ОВД «Даниловський», оскільки звичайно відповідати товаришеві майору про «узгодженість трансляції» я без адвоката не збираюся», – повідомив подробиці затримання Волков.

Він підкреслив, що російське законодавство не передбачає узгодження веб-трансляцій із масових заходів.

Як відомо, самого Навального затримали під час антикорупційного мітингу в столиці Росії ще кількома годинами раніше. Також поліція застосувала кийки до інших протестувальнимікв, відомо, що, станом на 17:30 за Києвом, затримані вже понад 500 осіб.

Варто відзначити, що антикорупційні мітинги пройшли або тривають сьогодні і в інших містах Росії: в Южно-Сахалінську, Владивостоці, Барнаулі, Хабаровську, Новосибірську, Челябінську, Єкатеринбурзі, Тюмені, Томську і т. д.

Додамо, що раніше Олексія Навального умовно засудили на 5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: