Україна купуватиме вугілля в США

Читать на русском
Україна має намір імпортувати 2,5-3 млн тонн антрациту з США. Україні необхідно до кінця 2017 року імпортувати 4,7 млн тонн енергетичного вугілля.

Україна має намір імпортувати 2,5-3 млн тонн антрациту із США.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«Маємо намір. Зараз отримали інформацію, що зі США можемо поставити близько 2,5-3 млн тонн вугілля. Як раз відправив Держдепу лист про допомогу з антрацитовою групою», - розповів міністр.

Насалик, додав, що Україні необхідно до кінця 2017 року імпортувати 4,7 млн тонн енергетичного вугілля.

«Є наслідки блокади, міністерство пропонує два кроки: перший - це заборона на імпорт антрациту з РФ для того, щоб антрацит, який видобувається на непідконтрольною Україні території, не надходив до нас за завищеними в 2-3 рази цінами. Другий - міністерство звернеться до країн, де видобувається антрацит, для налагодження імпортних поставок», - зазначив чиновник.

Відзначимо, міністерство енергетики та вугільної промисловості України з 1 квітня підвищила ціни на вугілля державних шахт до 2 тис. грн за тонну з урахуванням базових показників якості.

Раніше Володимир Гройсман розповів, де Україна буде купувати вугілля.

Нагадаємо, що вугілля з окупованого Донбасу почали поставляти в Росію. Додамо також, що раніше «Слово і Діло» проаналізувало, де насправді Україна купує вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: