Доба в АТО: бойовики не дотримуються режиму тиші

Читать на русском
З початку доби 1 квітня сили АТО дотримуються режиму припинення вогню, проте сепаратисти порушили його вже 10 разів.

За минулу добу російсько-терористичні війська 94 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, використовуючи переважно важке озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, найбільша кількість обстрілів зафіксовано вчора було на Донецькому напрямку, передає «Слово і Діло».

Тука: на розмінування Донбасу знадобиться 15 роківВійськовим саперам знадобиться близько 10-15 років для повного розмінування території Донбасу.

З артсистем калібру 122мм, мінометів калібру 120мм та 82 мм, гранатометів ворог гатив по захисниках Троїцького. Мінометами калібру 120мм та 82мм накривав позиції поблизу Верхньоторецького, Луганського та Опитного. Зі 120мм мінометів та озброєння БМП бив по опорних пунктах шахти Бутівка. Танки, міномети калібру 82мм та гранатомети різних систем застосовував проти оборонців Авдіївки та Опитного. 82мм мінометами та гранатометами обстрілював позиції під Зайцевим. Зі 120мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах поруч Невельського.

Проблеми України та війни на Донбасі Трамп віддав на відкуп МеркельВадим Карасьов оцінив перспективи зустрічі Петра Порошенка з Дональдом Трампом і розповів, які проблеми сьогодні непокоять американського Президента. За його словами, США віддали вирішення ситуації в Україні на відкуп Європі.

«Епіцентром використання важкого озброєння став учора Маріупольський напрямок. З РСЗВ «Град-П», артилерійських систем калібру 122мм, мінометів калібру 120мм та 82мм російсько-терористичні підрозділи накривали позиції поблизу Водяного та Гнутового. Зі 122мм артсистем, мінометів калібру 120мм ворог відкривав вогонь по захисниках Широкиного, Павлополя та Красногорівки. Проти морпіхів у Широкиному противник застосував ЗУ-23-2 та озброєння БМП, а оборонців Березового обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Талаківки ворог бив з міномету калібру 120мм», – йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку найгарячіше учора було під Кримським, опорні пункти поблизу якого російські найманці накривали з важких 152мм артсистем, танку, мінометів калібру 120мм та 82мм. Зі 120мм мінометів ворог гатив по позиціях під Попасною та Новоолександрівкою, а з гранатометів по опорних пунктах поруч Катеринівки.

За минулу добу поранені десять воїнів Сил АТО.

Раніше повідомлялося, що пропускні пункти на Донбасі змінили режим роботи.

Нагадаємо, у зоні АТО з 1 квітня згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі встановлюється режим припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: