Суд конфіскував у політпартії УКРОП півмільйона гривень

Читать на русском
Цим же рішенням, винним в адмінпорушення визнано главу секретаріату партії. Якщо рішення суду вступить в силу, він буде оштрафований на суму 1,7 тисячі гривень з конфіскацією внесків, зроблених з порушенням закону про політичні партії.

У політичній партії УКРОП, рішенням Печерського суду конфісковано 468 тисяч 946 гривень партійних внесків.

Внески, в порушення закону були внесені готівкою. Про це сьогодні на брифінгу повідомила глава Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, передає «Слово і Дело».    Цим же рішенням, винним в адмінпорушенні визнано главу секретаріату партії. Якщо рішення суду вступить в силу, він буде оштрафований на суму 1,7 тисячі гривень з конфіскацією внесків, зроблених з порушенням закону про політичні партії.   Корчак нагадала, що всі внески повинні проводитися через банківські рахунки. У той же час при перевірці звіту УКРОПУ за третій квартал 2016 року з'ясувалося, що 468 тисяч 946 гривень 50 копійок були передані фізичними особами в фонд партії готівкою. Після цього представник партії вніс кошти на партійний банківський рахунок.

У свою чергу УКРОП оприлюднив заяву, в якій звинуватив агентство в тиску і поклав провину в партійному порушення на саме НАЗК: нібито відомство «несвоєчасно затвердило своїм рішенням бланк заяви, яке слід подавати разом з платіжним документом при оплаті членських внесків, тому банки такі пожертвування просто не приймали». При цьому зовнішній і внутрішній аудит «підтвердив законність» внесення коштів, стверджують в політсилі.

У партії також наголосили, що рішення суду про конфіскацію внесків поки не вступило в силу, оскільки вже оскаржено в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, в Мін'юсті подумують про зміну керівництва НАЗК.

Прем'єр-міністр порекомендував звільнитися всім членам НАЗК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: