Кабмін обіцяє підвищити пенсії в поточному році

Читать на русском
Прем'єр-міністр: ми маємо побудувати справедливу пенсійну систему, яка призведе до ліквідації дефіциту Пенсійного фонду. Пенсійна система в країні буде стабільною, ця реформа призведе до підвищення пенсій українських громадян.

Кабмін у рамках проведення пенсійної реформи обіцяє збільшити пенсії в 2017 році.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

«Завдання моє як прем'єр-міністра та нашого уряду – в 2017 році домогтися ухвалення рішень про підвищення пенсій в Україні», – сказав він.

План реформ на 2017-й: які кардинальні зміни Кабмін запланував цьогоріч«Слово і Діло» зібрало найголовніші обіцянки членів уряду щодо реформування окремих сфер життя країни вже у 2017 році.

За словами прем'єра, пенсійна реформа в Україні дозволить забезпечити українцям гідні пенсії.

«Ми маємо побудувати нову, ефективну, справедливу пенсійну систему, яка призведе, за нашими розрахунками, до ліквідації дефіциту Пенсійного фонду до 2024 року. Це означає, що пенсійна система в країні буде стабільною, й найголовніше – ця реформа неминуче призведе до підвищення пенсій українських громадян», – підкреслив Гройсман.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що «радикальна» фракція доб'ється збільшення мінімальної зарплати до 5000 гривеньСказано 9 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ключовим завданням реформи має стати встановлення справедливого розміру пенсійних виплат з одночасним скороченням дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який на поточний момент перевищує 140 млрд грн.

Механізм досягнення цих цілей зараз обговорюється. Водночас він не передбачає обов'язкового підвищення пенсійного віку.

Раніше «Слово і Діло» публікувало думку експерта про пенсійну реформу та меморандум з МВФ.

Нагадаємо, МВФ квапить Україну з пенсійною реформою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: