Україна планує продати 3,5 тисячі непотрібних держпідприємств

Читать на русском
Кабмін ініціює продаж неефективних держпідприємств для залучення додаткових інвестицій і поліпшення економічного зростання.

Кабмін ініціює продаж неефективних держпідприємств для залучення додаткових інвестицій і поліпшення економічного зростання.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час брифінгу в Житомирі, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

За його словами, державні підприємства, які не приносять користі економіці України повинні бути публічно продані.

«Ми маємо 3,5 тисячі державних підприємств в країні. Це абсурд, тому що ці підприємства в більшості своїй є або неефективними, або стають годівницями для корупціонерів. Моя позиція така: ті (підприємства), які не мають державного значення і важливість, повинні бути публічно продані. Тому що вони ніякої користі не приносять українським громадянам і українській економіці. Їх продаж дозволить залучити в економіку інвестиції і прискорити економічне зростання», - зазначив прем'єр.

Крім того, завдяки продажу неефективних держпідприємств, Україна матиме можливість поліпшити своє економічне становище, що допоможе підняти пенсії людям похилого віку.

Раніше МЕРТ і ФДМ представили проект нового закону про приватизацію. Також Фонд Держмайна виставить на продаж 5 державних шахт до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: