Боб Ділан зважився особисто отримати Нобелівську премію

Читать на русском
Американська легенда Боб Ділан, який отримав Нобелівську премію з літератури в 2016 році, все ж дав згоду особисто отримати нагороду в Стокгольмі.

Американська легенда Боб Ділан, який отримав Нобелівську премію з літератури в 2016 році, все ж дав згоду особисто отримати нагороду в Стокгольмі.

Про це повідомляє Бі-бі-сі, пише «Слово і Діло».

Як повідомляє Шведська академія, яка вручає нагороду, необхідну за регламентом лекцію співак так і не проведе особисто, однак він обіцяв надіслати відеозапис з монологом.

У грудні Ділан вже надіслав на церемонію нагородження одне відеозвернення, в якому заявив, що нагорода - велика честь для нього.

У промові, зачитаній тоді від його імені, Ділан зізнався, що шанс отримати цю премію був для нього не вище, ніж опинитися на Місяці. Він зізнався, що почуття, які він відчуває, «воістину неможливо висловити словами».

Однак 8 млн крон ($ 910 тисяч), належних переможцю, ні він, ні його представники також ще не отримували.

Боб Ділан став першим лауреатом Нобелівської премії з літератури, з яким її присудили за тексти пісень, в зв'язку з чим новина про його нагородження стала предметом для запеклих суперечок творчих діячів різних країн.

У своєму рішенні Шведська академія пояснила, що премія присуджена Ділану за «створення нової поетичної мови в рамках великої американської пісенної традиції».   У статуті Нобелівського комітету наголошується, що «літературою є не тільки белетристика, але також і інші твори, які за формою або ж за стилем мають літературну цінність».

Нагадаємо, «Слово і Діло» зібрало весь список нобелівських лауреатів 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: