Раді пропонують запровадити статтю за викрадення з метою одруження

Читать на русском
Верховній Раді запропонували розширити закон про кримінальну відповідальність трьома пунктами: викрадення з метою примусового одруження, примусове переривання вагітності та примус до жебрацтва.

Верховній Раді запропонували розширити закон про кримінальну відповідальність трьома пунктами: викрадення з метою примусового одруження, примусове переривання вагітності та примус до жебрацтва.

Відповідний законопроект №6243 зареєстрований в ВР 27 березня, повідомляє «Слово і Діло».

Авторами законопроекту виступили перший заступник голови ВР Ірина Геращенко і ще 11 депутатів. Зміни пропонується внести в ст. 149 Кримінального кодексу – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини.

У законопроекті йдеться, що торгівля людьми, тобто вербування, переміщення, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шахрайства, шантажу, примусу карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Ті самі дії щодо неповнолітнього, вчинені його батьками, опікунами чи піклувальниками, передбачають позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без неї.

При цьому законопроект розширює поняття «експлуатація» додаючи в нього примусове переривання вагітності, примусове одруження і примусове залучення до жебракування.

Крім того, в документі зазначено, що відповідальність за вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини за цією статтею настає незалежно від наявності згоди потерпілого, якщо до нього застосовувалися будь-які заходи впливу, передбачені статтею.

Нагадаємо, 28 березня Геращенко розповіла, що кілька сотень затриманих проросійських бойовиків не хочуть повертатися в «Л/ДНР» з українських в'язниць і відмовляються від обміну.

16 березня Геращенко озвучила дані про кількість українських заручників, які утримуються на території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: