Демонстранти в Румунії виступили з вимогою відставки уряду

Читать на русском
Демонстранти вимагають відставки руминського уряду, який був сформований лише місяць тому.

Поступки уряду Румунії, який скасував суперечливий указ про пом'якшення покарання за корупцію, не вплинули на протестувальників і ввечері в понеділок в центрі Бухареста знову зібралися тисячі людей.

Про це повідомляє euronews, передає «Слово і Діло».

Демонстранти вимагають відставки уряду, який був сформований лише місяць тому. Прем'єр Румунії Сорін Ґриндяну закликав людей до спокою. Він заявив, що йти з посади не збирається, але натякнув, що крісло може залишити міністр юстиції Флорін Йордаке.

У Румунії на антиурядові протести вийшли 140 тисяч людейУ центрі Бухареста на Площі Перемоги зібралися понад 30 тисяч людей, кількість учасників антикорупційного протесту зростає.

«Ми вирішили дати собі два дні: один на обговорення Бюджету, а другий – на голосування щодо вотуму довіри. Адже міністр юстиції зобов'язаний взяти участь у цих процедурах, які відбудуться в середу й четвер. Потім одне з двох – або пан Йордаке сам ухвалить рішення, або це зроблю я», – сказав Ґриндяну.

Сам міністр юстиції повідомив, що готує нові поправки до Кримінального кодексу, які будуть винесені на обговорення громадськості.

Раніше прем'єр Румунії відмовився виконувати вимогу протестувальників.

Нагадаємо, уряд Румунії скасував указ про амністію корупціонерів після протестів.

Відзначимо, що найбільш масові з часів повалення режиму Чаушеску протести в Румунії спалахнули через наміри уряду декриміналізувати деякі корупційні злочини. На думку опонентів влади, за цим стояла спроба звільнити від відповідальності низку вже засуджених політиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: