Сервіс Uber раптово припиняє роботу в Данії

Читать на русском
Американський сервіс Uber оголосив про припинення своєї роботи у Данії з огляду на новий закон, який посилює вимоги для водіїв таксі.

Американський сервіс Uber оголосив про припинення своєї роботи у Данії з огляду на новий закон, який посилює вимоги для водіїв таксі.

Про це повідомляє The Local, пише «Слово і Діло».

Офіційний представник Uber в Данії Крістіан Агербо повідомив, що компанія, яка працює в Данії з 2014 року, припиняє послуги перевезень через нові вимоги до таксі і прокатних автомобілів, згідно з якими машини повинні мати датчики присутності на сидіннях і лічильники.

Uber перестане пропонувати свої послуги в Данії 18 квітня, але компанія збереже присутність в скандинавській країні, де її інженери продовжують роботу з розробки технології для сервісу спільних поїздок по всьому світу.

Компанія заявила, що «запропоновані правила потрібно змінювати», щоб Uber міг працювати в Данії. Uber повідомив, що мав в Данії близько 2000 «активних водіїв» і близько 300 тисяч осіб завантажили додаток.

Міністр транспорту країни, який активно підтримує Uber, був змушений під тиском політичних партій підписати пропозиції посилити стандарти на послуги таксі.

«У нинішньому вигляді Uber, ймовірно, незаконний», - сказав міністр, додавши: «Я вважаю, що ми повинні бути відкриті для нових технологій та інноваційних бізнес-моделей».

Данські прокурори заявили, що Uber, який вже заборонили в декількох містах Європи, своєю діяльністю схожий на послуги нелегального таксі.

Минулого року суд Данії ухвалив рішення про те, що сервіс Uber є нелегальним перевізником, і наказав водієві компанії заплатити штраф в 6000 крон.

Раніше Google подала до суду на Uber і її проект Otto, звинувативши співробітників компанії в крадіжці інтелектуальної власності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: