Google та Uber судяться через звинувачення в крадіжці технологій

Читать на русском
Творці безпілотного автомобіля Google подали до суду на Uber та її проект Otto, звинувативши співробітників компанії в крадіжці інтелектуальної власності.

Творці безпілотного автомобіля Google подали до суду на Uber та її проект Otto, звинувативши співробітників компанії в крадіжці інтелектуальної власності.

Про це повідомляє «ЦТС», пише «Слово і Діло».

Позов був направлений в четвер, 23 лютого, в окружний суд Сан-Франциско.

У документі стверджується, що команда інженерів, яка працювала на Google, вкрала розробки лидара - лазерного датчика, який забезпечує автомобілю орієнтацію щодо навколишніх об'єктів.

«Отто і Uber взяли інтелектуальну власність Waymo таким чином, що дозволило їм уникнути ризиків, втрат часу і коштів на самостійну розробку своїх власних технологій», - підкреслюється в позові.

У грошовому вираженні позивач оцінює збиток від крадіжки в понад півмільярда доларів.

Фігурантом справи згадується один з перших членів команди, який працював над безпілотником Google, - Ентоні Левандовскі. Після дев'яти років роботи, в січні 2016 року, він заснував Otto.

Через шість місяців Uber купив Otto за 680 млн доларів. Позивач стверджує, що за шість тижнів до звільнення з Google Левандовскі завантажив понад 14 тис. конфіденційних файлів з інформацією про розробки Waymo.

Як зазначає позивач, він дізнався про крадіжку, коли його адреса була випадково скопійована в повідомлення електронної пошти з кресленнями плати лидара Uber, «має разючу подібність» з розробками Waymo.

Uber заявила, що ознайомилася зі звинуваченнями і «уважно розгляне» це питання.

Як повідомлялося, американська компанія Google буде судитися з громадянином Російської Федерації за домен google.com.

Нагадаємо, пошукова система Google запускає сервіс CrossCheck по перевірці новин на достовірність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: