У США оприлюднили резолюцію проти російської агресії

Читать на русском
Американські сенатори від Республіканської та Демократичної партії оприлюднили резолюцію від імені українського товариства Огайо із засудженням російської анексії Криму, в якій закликали зберегти санкції проти РФ.

Сенатори від Республіканської та Демократичної партій оприлюднили резолюцію по Україні щодо надання їй допомоги та засудження російської агресії.

Текст резолюції опублікував сенатор-республіканець від штату Огайо Роб Портман і сенатор-демократ від цього ж штату Шеррод Браун, передає «Слово і Діло».

У США відзначають, що Україні потрібно надати всебічну підтримку, а проти Росії продовжити політику санкцій.

У НАТО мають намір збільшити кількість військ в Європі для стримування РФКомандувач НАТО в Європі Кертіс Скапаротти закликав збільшити кількість військ і високотехнологічних засобів спостереження, щоб протистояти Росії.

«Ювілей незаконної анексії Росії в Криму – це можливість підкреслити, що стоять перед Україною проблеми, а також фундаментальні принципи керованої США міжнародної системи. Сполучені Штати та їх союзники повинні відновити свою політичну, економічну та військову підтримку для України і, як мінімум, продовжувати зберігати санкції проти Росії доти, поки її поведінка не зміниться. Україна заслуговує нашої підтримки, і по мірі того, як конфлікт переходить на третій рік, ми не повинні залишати ніяких сумнівів в тому, де перебуває США. Українська громадськість в Огайо знає про небезпеку неконтрольованої російської агресії, тому ми повинні використовувати будь-яку можливість , щоб виступити проти незаконного приєднання Криму до Росії»,- йдеться в резолюції.

Також американські політики зазначають, що анексія Криму Росією є образою міжнародних норм і загрозу регіональній стабільності.

Американські сенатори відзначають, що відмову Вашингтона від дотримання Будапештського меморандуму щодо захисту України спричинить недовіра до США.

США також засуджують дії бойовиків на Донбасі, якими керує Росія і постачає їм озброєння.

Раніше повідомлялося, що американські демократи закликали дати Україні летальна зброя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: