Посол України про постачання зброї з Канади: ми сподіваємося почути «так»

Читать на русском
Україна потребує канадського озброєння та сподівається отримати все необхідне обладнання для належного захисту власної територіальної цілісності.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що Україна потребує канадського озброєння та супутникових зображень для належного захисту власної територіальної цілісності та суверенітету.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Нам потрібна й летальна зброя, і дані супутникової розвідки - в цьому плані нічого не змінилося з 2014-року, коли ми вперше звернулися з таким запитом. А недавнє загострення на Сході лише підтвердило цю потребу», - сказав Шевченко.

«Нам ніколи не говорили «ні» і ми до сих пір сподіваємося почути «так». Для того, щоб отримати зброю і все необхідне обладнання, ми намагаємося бути винахідливими», - зазначив посол.

При цьому, він підкреслив, що Україна сподівається отримати зброю від різних партнерів по НАТО.

Масштабний план допомоги: що Канада може дати Україні?Експерт оцінив підготовку масштабного плану допомоги для України та розповів, у чому полягає підтримка Канади.

«Ми сподіваємося, що наші партнери по НАТО та всьому вільному світі допоможуть нам захистити себе та отримати належну зброю», - сказав Андрій Шевченко.

Раніше вже планувалося, що Україна буде закуповувати озброєння канадського виробництва. Також керівництво Канади повідомило, що готує масштабний план допомоги для України.

Відомо, що уряд Канади вирішив продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У РФ розкритикували таку позицію Канади.

В експертному середовищі відзначають важливість підтримки з боку Канади, але акцентують на тому, що головна допомога країни полягає не у військовому або матеріальному ресурсі, а в дипломатичному – можливості вплинути на союзні країни та міжнародні організації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: